Sopimuskuvioita suomalaisittain

Kauden päättyessä olin hyvin skeptinen Kovalaisen mahdollisuuksista jatkaa F1:ssa. Ja syystäkin! Hitaana kuskina (ehkä aiheettakin?) pidetty Petrov löylytti puhtaassa kisavauhdissa Kovalaista kauden 2012 aikana jatkuvasti, vaikkei kuljettajien loppusijoitukset aina suoraan kertoneetkaan tilannetta. Se joka seurasi kierrosaikoja, näki totuuden. En ole koskaan pitänyt Heikkiä nopeana kisakuskina, minkä epäonnistunut McLaren-urakin kertoi. Yleensä Heikki hävisi kisat jo ensimmäisellä kierroksella ihan puhtaasti hitauteensa. Ei siis mitään uutta auringon alla. Hälyttävämpänä pidin tällä kaudella sitä, että kauden loppua kohti jopa Heikin aika-ajovauhti, jonka tiedetään olevan jopa Hamiltonin veroista, hiipui täysin. Kauden päättyessä minä näin Heikin mahdollisuudet F1-sopimuksen saamiseen olemattomina. Halutonta ja munatonta suorittamista.

Mutta… Pientä optimismin siementä on ilmaantunut Kovalaisen suhteen. Mitä pidemmälle sopimusten julkistaminen on venähtänyt, sitä enemmän Heikillä tuntuisi olevan saumaa saada joku jämäpaikka itselleen. Miksi tietoa muuten pantattaisi näin pitkään. Uskon, että Heikki on yhä Force India- ja Caterham-keskusteluissa mukana.

Voidaan tietysti kysyä, ansaiseeko Heikki F1-paikan? Mielestäni ei, mutta onhan se kiva jos saadaan kolmas suomalainen tähän harvojen ja valittujen lajiin. Knoppitietona, edellisen kerran näin tapahtui kauden1994 kahdessa viimeisessä kisassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s