Kovalainen alennusmyynnissä

Tieto Kovalaisen työpaikasta Caterhamin testikuljettajana, oli jotain mitä jollain tasolla osasin odottaa – ja pelätä. Mitä Heikki lienee ajatellut, kun tuollaiseen suostui. Luulisi kaiken sen jälkeen mitä Caterham Heikille teki, että pestille olisi sanottu kohtelias ”ei”.

Mitä viime vuosina on tapahtunut Lotus/Caterham-rintamalla? Ensin vuodesta toiseen tyhjiä lupauksia auton kilpailukyvystä. Sitten tallin johdon loukkaantuminen ja julkinen kritiikki Heikin manageritiimiä kohtaan siitä, että Heikki ei muka kunnioita tallia ja ”sitä kaikkea työtä mitä talli on tehnyt Heikin hyväksi”. Tämä vain siksi että Heikki kartoitti mahdollisuuksiaan saada sopimus jonkun toisen tallin kanssa.. Sitten loppukauden 2012 roikkuminen kuukausikaupalla löysässä hirressä epätietoisena jatkopestistä, mikä tuhosi Kovalaisen mahdollisuudet saada tälle kaudelle tallipaikka jostain muusta tiimistä. Sitten potkut. Jonkun mielestä kasvoille olisi syljetty jo ihan riittävästi. Mutta ei suinkaan. Muutaman kuukauden päästä tullaan häntä koipien välissä pyytämään apua Heikiltä kun auto ei kulje. Ja mitä sanoo Heikki? Tottakai tulen, kiitos vaan kovasti tästä loistavasta mahdollisuudesta. Käsittämätöntä! Luulisi, ettei Heikki kaiken kokemansa jälkeen edes kusisi Caterhamin suuntaan.

Jos mietitään jatkouran kannalta, löytyisikö sieltä motiivi tälle päätökselle. Ei. Jos miettii Heikin mahdollisuuksia ajaa vielä joskus jossain huipputallissa kilpaa, niin Caterhamin säälipesti ei millään mittapuulla paranna Heikin mahdollisuuksia. Kunnianhimo lienee yksi keskeisimmistä ominaisuuksista mitä huipputallin kuljettajalta vaaditaan. Jos kunnianhimo ja motivaatio puuttuu, kuljettajan taidot ja nopeus taantuvat. Tällaista taantumaa nähtiin Kovalaisen otteissa jo viime kaudella, jolloin tallikaveri Petrov peittosi Heikin käytännössä kaikilla osa-alueilla. Samaa nähtiin Nico Rosbergin otteissa viime kaudella Schumia vastaan, kun Mercedes oli kausi toisensa jälkeen lupaavista talvitesteistä huolimatta osoittautunut keskikastin talliksi. Edes ensimmäinen voitto ei saanut Nicon ajamiseen aiempien vuosien ”draivia” ja tappamisen meininkiä. Ensimmäisen kerran yhteisen tallipestinsä aikaan Schumi pystyi laittamaan aidosti kampoihin Nicolle. Ja yhteistä ja epäloogisuudessaan hämmentävää Heikki-Vitali- ja Michael-Nico-parivaljakoissa on se, että kyseisen kauden parempi kuski sai lähteä. Siis Caterhamilla Petrov ja Mercedeksellä Schumi. (No, Caterhamilta sai myöhemmin lähteä myös Heikki, joten puntit ikäänkuin tasottuivat.)

Jos kunnianhimon puute ja tietynlainen ”antautuminen” näkyi Kovalaisen ajamisessa, niin tämä viimeisin käänne suorastaan romahduttaa Heikin imagon takaisin huipulle tähtäävänä kuljettajana. Perjantaiharjoitukset ja pari testipäivää eivät muiden tallien silmissä tee Heikistä yhtään sen parempaa tulevaisuuden sijoitusta kuin se, että hän olisi kylmästi sanonut Caterhamille, että minua ei kiinnosta rutiköyhän, maksukuskeja ajattavan jämätallin pesti. Päinvastoin, kieltävä vastaus olisi ehkä kertonut muille talleille, että Kovalainen uskoo yhä itseensä ja tähtää korkeammalle kuin Caterhamille. Nyt Heikin tavoitteet samaistetaan Caterhamin tallin tavoitteisiin, ja kuskivalintojen perusteella Caterhamin tavoitteet ovat kaikkea muut kuin maailmanmestaruuden voittaminen.

Tai sitten Kovalainen ajaa vain ja ainoastaan rahasta, tai siitä ilosta että saa olla mukana Ykkösissä. Tuskin hän on lyhyellä urallaan saanut haalittua itselleen vanhuudenturvaa, eli raha lienee tervetullutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s